Video streaming

Streaming is een technologie waarmee video en audio rechstreeks via een digitaal netwerk wordt gedistribueerd. Live streaming houdt in dat tussen het moment van het vastleggen van beeld en geluid en de distrubitie ervan geen tijdsverschil zit. Deze technologie is dus uiterst bruikbaar voor live registratie en live weergave op internet van evenementen, maar kan ook worden gebruikt om beeld van een camera live (draadloos) te vertonen op een monitor.

vMix video streaming software

HDC levert zowel software als hardware voor live streaming. Voor live streaming via internet bieden wij de vMix software aan. Hiermee kunt u zelf eenvoudig live-uitzendingen via het internet met één of twee camera’s verzorgen, maar ook het uitzenden van zeer professionele live-registraties waarbij meerdere camera’s, effecten en overlays gebruikt worden behoort tot de mogelijkheden.

StreamNext Complete Systemen

Op basis van de Vmix software leveren wij complete systemen voor het live mixen, streamen en opnemen van live evenementen. Streamnext is leverbaar als rackmount systeem, draagbaar systeem en in een notebook uitvoering. Naar keuze kunnen er 1 of meerdere camera ’s op aangesloten worden.

vMix Go portable live video switcher en streamer

vMix Go portable live streamer en switcher is een compleet professioneel uitgevoerd systeem op basis van de vMix Pro software. Maximaal 8 HD SDI ingangen en alle mogelijkheden van de vMix software inclusief de vMix Replay.

Live 2017 ETU Challenge Almere – Amsterdam

19 september 2017 werd de triatlon in Almere live gestreamd met onder andere  2 mobiele camera ’s (motor en boot) voorzien van Teradek Cube ’s en 4G verbindingen. Deze hebben 10 uur lang verslag gedaan. De eerste minuten overslaan voor de 4G beelden.

Teradek draadloze video streaming hardware

Voor (draadloos) live streamen direct vanaf een camera leveren wij Teradek producten. Van Teradek leveren wij zowel de Cube serie, de Beam serie als Bond voor live streams via internet. De Cube encoder wordt gemonteerd op een camera en streamt het beeld in HD naar een Cube decoder of iedere computer met een draadloze ontvanger binnen het bereik. Ook rechtstreeks streamen naar internet behoort met Cube tot de mogelijkheden. De Teradek Bond is een klein camera-top apparaat waarmee video live kan worden gestreamed door middel van maximaal vijf 3G of 4G mobiele modems.  Bond biedt een extreem draagbare bonding-oplossing voor een ongekende prijs. In combinatie met een Teradek Cube encoder beschikt u met Bond over een zeer compacte en complete camera-top mobiele bonding oplossing voor een fractie van de prijs van een traditioneel systeem als LiveU.

Produktie en verhuur

U wilt een evenement live via internet uitzenden? HDC beschikt over de apparatuur, kennis en mensen die dit uit kunnen voeren. Wij kunnen de complete live stream verzorgen, van de registratie, regie tot de stream op eigen servers of die van anderen. De live web stream kan op uw eigen website bekeken worden.