skip to Main Content

EDIUS 9 VANAF 7 NOVEMBER LEVERBAAR

Edius 9

Meer informatie, prijzen en bestellen in de shop.

De reeds eerder aangekondigde nieuwe versie van het video montage pakket EDIUS is vanaf 7 november 2017 leverbaar.
Iedereen die EDIUS 8 aangeschaft heeft na 1 september 2017 heeft recht op een gratis update. Er zijn updates mogelijk van Edius 8 en een jump update vanaf iedere andere EDIUS versie inclusief EDIUS Neo.

Behalve opnieuw verbeterde snelheid en performance zijn de voornaamste vernieuwingen het ondersteunen van HDR video.

EDIUS 9 zal het importeren, monteren en exporteren van High Dynamic Range (HDR) video op een zeer gebruiksvriendelijke manier ondersteunen. Makkelijker dan elk ander beschikbaar montage pakket. Naast de verschillende log profielen die EDIUS nu al ondersteunt zal versie 9 complete ondersteuning geven aan Hybrid Log Gamma (HLG). HLG opnames zijn mogelijk met diverse modellen camera’s van Sony en Panasonic.
Met HLG ziet het beeld er fantastisch uit op een normaal beeldscherm maar nog beter op een  monitor die met Hoog dynamisch bereik HDR ondersteunt. EDIUS 9 detecteert automatisch de kleurruimte en kiest automatisch de juiste instelling voor het monteren van het materiaal.
EDIUS 9 ondersteunt HDR PQ en HLG materiaal van professionele camera’s, drones , actiecamera’s en smart phones. Met EDIUS 9 is het mogelijk SDR en LOG te converteren naar HDR. SDR en HDR materiaal kunnen zonder restricties  gebruikt worden op dezelfde tijdlijn. Vanuit de EDIUS tijdlijn kunt u een echt HDR signaal bekijken met compatibele I/O kaarten en beeldschermen die HDR ondersteunen. Dit is heel belangrijk bij kleurcorrectie. HDR projecten kunnen geëxporteerd worden in H.264, 10, 4:2:2 om te ze kunnen afspelen op HDR TV’s of voor het uploaden naar Youtube.

EDIUS ondersteunt nu een tal van  nieuwe kleuren profielen waaronder BT.2020 en BT2100. Cinema Raw Light van de Canon C200 kan zonder conversie gemonteerd worden. Er is nu ook ondersteuning voor 10 bit Cinema DNG.

EDIUS 9 is leverbaar vanaf 7 november 2017

Back To Top