Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /home/hdc/domains/hdc-hengelo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Direct-attached storage (DAS) - HDC Multimedia

Direct-attached storage (DAS)

Direct-attached storage (DAS)

Als u video in HD bewerkt werkt u vaak met grote bestanden en projecten. Naarmate u meer projecten voltooit raakt uw harddisk steeds voller met data en blijft er minder ruimte over om nieuw materiaal op te slaan. Natuurlijk wilt u niet zomaar alle afgeronde video-montages van uw harddisk verwijderen, maar wilt u ze bewaren en beschikbaar houden. Dit kan door middel van Direct-attached storage, of werkstation video-opslag.

Digitaal archief en back-up
Bij Direct-attached storage (DAS) wordt aan een computer- of editingsysteem een extra opslagmogelijkheid toegevoegd die bestanden en gegevens vasthoudt, ook als de computer is uitgeschakeld. De opslagmogelijkheid kan worden gebruikt als een digitaal archief waain alle voltooide projecten en video-montages die moeten worden bewaard en beschikbaar moeten blijven worden opgeslagen, maar kan ook dienen als mogelijkheid voor back-up. Een DAS-systeem is gekoppeld aan een enkele computer, waardoor het delen van bestanden en informatie met andere computers via het DAS-systeem niet mogelijk is. Het gaat hier dus om een oplossing voor lokale oplag en back-up. Met een Network Attached Storage oplossing of een Video Server is het wel mogelijk bestanden te delen tussen verschillende computers.

De beste oplossing
Direct-attached storage is vooral geschikt bij thuisgebruik en om de opslagcapaciteit van uw systeem snel en gemakkelijk te vergroten. Indien u vragen heeft over wat de beste oplossing voor u is, neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.