Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /home/hdc/domains/hdc-hengelo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Video servers - HDC Multimedia

Video servers

Video servers

Videobewerking vereist een computer met voldoende opslagcapaciteit zodat u al uw videobestanden en -projecten op kunt slaan. Zeker in een omgeving waarin intensief wordt samengewerkt is het daarom van belang een centrale opslaggelegenheid te hebben waarop bestanden en projecten kunnen worden gedeeld zonder gedoe en waarop u extra kopie van belangrijke data kunt bewaren. Met een video server kunt u dit doen.

Centrale opslag en back-up
Een video server kunt u zien als een centrale opslagplaats, waar de computers die zijn aangesloten op het netwerk toegang tot hebben. Omdat een video server over een enorme opslagcapaciteit beschikt en grote hoeveelheden data snel kan versturen en ontvangen kunnen de bestanden en projecten die op de server staan op een editing-systeem worden ingeladen en aangepast zonder dat ze daarvoor moeten worden verplaatst of gekopieerd naar een lokale harddisk. Daarnaast kan een video server worden gebruikt om belangrijke bestanden die op uw harddisk staan als back-up op te bewaren. Dit zorgt voor extra zekerheid in het geval dat er onverhoeds iets mis gaat.

Bestanden delen
Als u in een editingomgeving werkt waarin veel samenwerking plaatsvindt of waar regelmatig bestanden gedeeld worden is een video server eigenlijk onmisbaar. Omdat de opslag van bestanden en projecten op de server gebeurt gaat het delen van bestanden tussen op het netwerk aangesloten computers eenvoudig en snel. Maar ook in een educatieve setting zorgt de aanwezigheid van een video server voor extra gemak. Bij het geven van workshops of colleges kunt u de bronbestanden waarmee uw cursisten of studenten werken op de server zetten. Hierdoor blijven de harddiks van de editing-systemen schoon en hoeft de voorbereiding slechts op één plek klaargezet te worden, in plaats van op elk individueel systeem.

De beste oplossing
Wij kunnen diverse video servers leveren, van relatief kleine oplossingen voor een werkgroep van drie editing-systemen tot grotere servers die geschikt zijn voor klaslokalen en grotere werkgroepen. Wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing voor uw bedrijf of organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.