Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /home/hdc/domains/hdc-hengelo.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Network-attached storage (NAS) - HDC Multimedia

Network-attached storage (NAS)

Network-attached storage (NAS)

Voor het bewerken van video in HD werkt u vaak met grote bestanden en projecten. Als u een aantal projecten hebt afgerond zult u gaan merken dat uw harddisk steeds voller raakt en dat de ruimte voor dergelijke grote projecten op uw harddisk beperkt is. De afgeronde projecten wilt u echter niet zomaar van uw harddisk verwijderen. Network-attached storage (NAS) biedt hiervoor de oplossing.

Digitaal archief
Bij Network-attached storage wordt binnen een bestaand netwerk extra een opslagmogelijkheid gecreëerd door één of meerdere netwerkschijven met grote capaciteit toe te voegen. Deze opslagmogelijkheid kan worden gebruikt als een digitaal archief waain alle voltooide projecten en video-montages die moeten worden bewaard en beschikbaar moeten blijven worden opgeslagen. Een netwerk video-opslag oplossing is geïntegreerd in het netwerk en is daarom toegankelijk vanaf meerdere systemen binnen het netwerk. Het is zelfs mogelijk de opgeslagen data via een inlog vanaf het internet beschikbaar te maken. In tegenstelling tot een video-server kunnen bestanden niet altijd direct vanaf een NAS-systeem op een apparaat gebruikt of bewerkt worden. Bij NAS-systemen die de hiervoor benodigde snelheid missen is het noodzakelijk om bestanden eerst lokaal op te slaan.

Bestanden delen en back-up
Doordat er bij Network-attached storage een extra netwerkschijf aan het bestaande netwerk wordt toegevoegd is deze schijf vanaf meerdere systemen binnen het netwerk te benaderen. Hierdoor biedt NAS de mogelijkheid tot het delen van bestanden en informatie tussen verschillende systemen. Vooral het delen van informatie tussen apparaten die op verschillende besturingssystemen draaien wordt eenvoudiger met een Network-attached storage oplossing. Bovendien kan een NAS-systeem als back-up locatie gebruikt worden, zodat belangrijke bestanden en gegevens bij verlies altijd kunnen worden hersteld.

Meerdere netwerkschijven in RAID
De meeste NAS-systemen beschikken over meerdere netwerkschijven die in RAID te configureren zijn. RAID is een opslag-techniek waarbij gegevens worden verdeeld over meerdere schijven, op meer dan één schijf worden opgeslagen, of beide. De meestgebruikte RAID-configuraties in Network-attached storage systemen zijn RAID 5 en RAID 6. Door de netwerkschijven in RAID te configureren zorgt u voor extra veiligheid en stabiliteit in het NAS-systeem.

De beste oplossing
Network-attached Storage is vooral geschikt voor gebruik binnen netwerken waarop een klein aantal systemen is aangesloten, zoals het geval is bij kleine organisaties of in een thuissituatie. Wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing in uw geval. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.